Programma
Code van Coppens

Code van Coppens

7
In het SBS6 programma Code van Coppens bedenken de Vlaamse broers Staf en Mathias Coppens een escape room voor een duo Bekende Vlamingen. In het programma worden elke week twee duo’s opgesloten in een spectaculaire escape room die dus speciaal zijn bedacht door Staf en Mathias. Zij helpen de gasten ook door alle proeven heen. In de escape rooms van de broers Coppens worden de teams ondergedompeld in een bijzondere wereld vol wetenschappelijke experimenten en puzzels. Met elke goed uitgevoerde proef of opdracht krijgen de duo’s een nieuwe aanwijzing om de code van Coppens te kraken. Is de code op tijd gekraakt dan kunnen zij zichzelf uit de escape room te bevrijden.
« 1 2 »
Over dit programma
Nieuws over Code van Coppens
 • Code van Coppens - Broers Coppens sluiten Gordon en Wendy van Dijk op

  Broers Coppens sluiten Gordon en Wendy van Dijk op

  23-10-2022

  De Vlaamse broers Mathias en Staf Coppens maken voor SBS6 een nieuw seizoen van hun populaire tv-show Code van Coppens. In het derde seizoen sluiten de broers zestien BN’er-koppels op in acht nieuwe escaperooms. Onder meer Wendy van Dijk, Roy Donders en Natasja Froger doen mee.

  In de eerste aflevering, die zondag 23 oktober om 20:30 uur te zien is, nemen zangeres Edsilia Rombley en actrice Jasmine Sendar het op tegen moeder Erica en dochter Maxime Meiland. Andere deelnemers dit seizoen zijn Gordon, Francis van Broekhuizen, Dave Roelvink en Fresia Cousiño Arias.

  Code van Coppens begon in 2019 in België op tv-zender VTM. Het succes van Mathias en Staf bleef in Nederland niet onopgemerkt. Talpa kocht de rechten en liet de broers een Nederlandse versie maken, die sinds januari 2021 te zien is op SBS6. Dit voorjaar was het tweede seizoen te zien.
  Lees verder
 • Code van Coppens - SBS6 haalt Vlaamse tv-show Code van Coppens naar Nederland

  SBS6 haalt Vlaamse tv-show Code van Coppens naar Nederland

  25-11-2020  De broers Staf en Mathias Coppens maken een Nederlandse versie van hun Vlaamse tv-show Code van Coppens. Elke week worden twee duo’s van bekende Nederlanders opgesloten in spectaculaire escape rooms, bedacht door Staf en Mathias. Zij helpen de BN’ers door de proeven heen.

  In de escape rooms worden de bekende Nederlanders ondergedompeld in een wereld vol wetenschappelijke experimenten en puzzels. Elke goed uitgevoerde proef of opdracht geeft de duo’s een aanwijzing om de code van Coppens te kraken en zichzelf uit de escape room te bevrijden.

  SBS6 heeft onder andere Dennis Weening, Olcay Gulsen, Victor Brand, Monique Smit, Xander de Buisonjé, Leonie ter Braak, Klaas van der Eerden en Quinty Trustfull gestrikt voor Code van Coppens - De Wraak van de Belgen, dat nieuwjaarsdag om 20:30 uur in première gaat bij de familiezender.
  Lees verder